Αγάπη και έρωτες: υπάρχουν κανόνες; – Φιορέλλα

agapi-kanones-fiorella

Ποιος θεσπίζει κανόνες στον έρωτα ή την αγάπη;

Ποιος μπορεί να ορίσει τι είναι σωστό και τι λάθος;

Γράφει η Φιορέλλα.

Είναι εκείνες οι στιγμές που βιώνεις με το άτομο που θες, που σε κάνουν να βλέπεις τα πράγματα τόσο διαφορετικά. Όλα εκείνες τις στιγμές φαντάζουν μοναδικά, ειδυλλιακά θα έλεγε κανείς. Και όντως είναι ότι πιο όμορφο να συμβαίνει, και πρέπει να συμβαίνει, γιατί αυτή είναι η ομορφιά του έρωτα. Είναι ωραίο να δίνεις και να δίνεσαι. Είναι όμορφο να μοιράζεσαι συναισθήματα, εμπειρίες, στιγμές, συνήθειες ακόμα και υλικά αγαθά. Ο έρωτας όπως και η αγάπη είναι ομαδική εργασία, τον αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο, γιατί σου δίνει, σε κάνει να νιώθεις, σε κάνει πιο δυνατό άτομο. Αυτό συμβαίνει με μια του λέξη, με μια μόνο φευγαλέα ματιά, με ένα του άγγιγμά. Όταν ερωτεύεσαι και αγαπάς πραγματικά δεν ξέρεις τι να πρώτο ψελλίσεις, για να εκφράσεις τους λόγους που τον αγαπάς αυτόν τον άνθρωπο. Πάντα υπάρχουν όμως και εκείνοι οι ερωτές χωρίς ανταπόκριση ή χωρίς σεβασμό.

Τι συμβαίνει εκεί;

Συνεχίζεις να αγαπάς και επιτρέπεις στο άλλο άτομο να παίζει μαζί σου;

Δέχεσαι κάθε λέξη ή πράξη του;

Αυτοί οι άνθρωποι που ενώ τους δίνουμε αγάπη τους ερωτευόμαστε, ξεχνάμε να δούμε ότι σε κάποιους αρέσουν τα παιχνίδια.  Τα παιχνίδια που εμείς δεν είμαστε διατεθημένοι να παίξουμε. Ξεχνάμε να δούμε το πιο απλό, ότι μια ανθρώπινη σχέση πρέπει να περιέχει τουλάχιστον σεβασμό στα συναισθήματα, τόσο αυτού που αγαπά όσο και αυτού που δεν ανταποκρίνεται. Είναι αποδεκτό κάθε συναίσθημα. Ο καθένας είναι διαφορετικός, αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις καταστάσεις, τα γεγονότα, τις λέξεις ακόμα και τα συναισθήματα. Επίσης ο καθένας βιώνει με διαφορετικό τρόπο αυτά που νιώθει, γι΄ αυτό δεν παίζουμε με συναισθήματα.

Δεν πιέζουμε ανθρώπους να κάνουν ή να νιώσουν πράγματα που δεν θέλουν!

Και πόσο μάλλον δεν κάνουμε τίποτα που θίγει τα δικαιώματα των ανθρώπων, χωρίς καν την συναίνεση τους.

Όταν ήμασταν παιδιά μας έμαθαν να παίζουμε παιχνίδια μόνο με κανόνες αλλά και σεβασμό στον συμπαίχτη, γιαυτό και ο έρωτας είναι ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες αλλά με σεβασμό.

Σέβομαι σημαίνει δίνω χώρο στο άλλο άνθρωπο και κατανοώ τα συναισθήματα του και να πράξει αυτά που επιθυμεί, χωρίς να θίγει τις δικές μου ελευθερίες ή των γύρω μου.

Αγαπώ = Σέβομαι

Επικοινωνία με τον συντάκτη