Ακολουθείς το ένστικτό σου; – Ελένη Μπουμπούκα

akoloutheis to enstikto sou eleni mpoumpouka site banner

Ακολουθείς το ένστικτό σου; – Γράφει η Ελένη Μπουμπούκα

Ένστικτο είναι η φυσική μας αντίδραση σε μια κατάσταση ή σε κάποια γεγονότα.
Υπάρχουν διάφορα είδη ενστίκτων, όπως αυτό που μπορεί να σε γλιτώσει από ένα αμάξι ή και αυτό που μπορεί να ενεργοποιηθεί όταν δεν μπορείς να αποφασίσεις για την πορεία της επαγγελματικής σου καριέρας για παράδειγμα.
Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που το έχουμε ήδη μέσα μας και που τις περισσότερες φορές, για να μην πω πάντα, μας βοηθάει.

Σου έτυχε ποτέ να ακούσεις  το ένστικτό σου και τελικά να μην βγήκε κάτι καλό; Όσες φορές και να το ακολούθησα δεν το έχω μετανιώσει. Μία τοξική σχέση είναι κάτι που ίσως λίγο πολύ έχουμε ζήσει ή ίσως ζήσουμε, οποιασδήποτε φύσεως σχέση και το ένστικτό μας λειτουργεί αμυντικά οπότε όταν αλλάζει η συμπεριφορά μας ή η ψυχική μας υγεία, τότε είναι που μας λέει να “τρέξουμε”.
Με τον ίδιο τρόπο όταν κάτι πολύ καλό παρουσιάζεται στον δρόμο μας είτε ευκαιρία, είτε άνθρωπος είναι σαν να δίνεται σήμα στον εγκέφαλό μας και αυτόματα θέλουμε να πάμε προς εκείνη την κατεύθυνση. Και στις δύο περιπτώσεις δεν είναι άλλος αυτός που παίρνει την απόφαση παρά μόνο εμείς οι ίδιοι.

Οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να συζητάμε όλες μας τις καταστάσεις και να ζητάμε από το φιλικό μας περιβάλλον ακόμα και λύσεις. Κάποιες φορές οι απόψεις διίστανται και κάποιες άλλες συγκλίνουν.
Είσαι σίγουρ@ ότι τελικά ακούς  το ενστικτό σου ή τελικά επηρεάζεσαι καθώς το έχεις ήδη ξεχάσει μετά από πολλές συζητήσεις;

Τις περισσότερες φορές η οικογένειά μας είναι πάντα δίπλα μας, σε ότι και αν θέλουμε να κάνουμε, και πάντα έχουν άποψη.
Εγώ σαν Ελένη έχω διαλέξει μια ζωή που δουλεύω μέχρι στιγμής τον μισό χρόνο και τον άλλο μισό ταξιδεύω τρώγοντας τα λεφτά που έβγαλα.
Το ένστικτό μου, που ενεργοποιείται από την ευτυχία που μου προσδίδει η ζωή που κάνω μου λέει ότι είμαι σε πολύ καλό δρόμο και κάνω την σωστή επιλογή.
Η εργασία που διάλεξα επίσης είχε πολλούς “αντίθετους”, αλλά όσο είναι κάτι που το ενστικτό μου, μού λέει go for it, συνεχίζω ακάθεκτη. 

Μπερδευόμαστε πολλές φορές με την διαίσθησή μας, που είναι κάτι διαφορετικό.
Πιστεύουμε ότι η διαίσθηση είναι πιο δυνατή από τον ένστικτό αλλά αγνοούμε ότι ενώ το ένα είναι μια φυσική αντίδραση(ένστικτο) το άλλο(διαίσθηση) είναι κάτι που το δημιουργούμε οι ίδιοι χωρίς βάσιμες καταστάσεις ή γεγονότα.
Με άλλα λόγια αυτό που πιστεύεις ή κάποιος άλλος σε έχει κάνει να πιστέψεις ότι δεν θα δουλέψει χωρίς κάποιο λόγο αλλά το ένστικτό σου σε παρασέρνει προς τα εκεί, κατά την γνώμη μου θα πρέπει να παρασυρθείς. 

Είμαστε πολύ δυνατά όντα, με άπειρες δυνατότητες, που φτάνουμε σε σημείο να μην μπορούμε να τις αξιοποιήσουμε διότι εμποδίζουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας.
Είναι απλώς μερικές φορές που πιστεύεις ότι χρειάζεσαι την επιβεβαίωση των άλλων ενώ μέσα σου ξέρεις ήδη τις απαντήσεις.
Να σε ακούς.
Να σε ακούς…

Επικοινωνία με τον συντάκτη