Συναισθήματα – Φιορέλλα

sinaisthimata-fiorella

Συναισθήματα –  Γράφει η Φιορέλλα

Όλοι μας νιώθουμε συναισθήματα, τόσο θετικά, όσο και αρνητικά. Είναι λογικό και σημαντικό να βιώνουμε κάθε συναίσθημα, γιατί είμαστε άνθρωποι, αυτό που μετράει είναι ο τρόπος διαχείρισης των συναισθημάτων μας. Κάθε συναίσθημα είναι διαφορετικό, έντονο και απαραίτητο. Το γεγονός ότι μπορούμε να νιώθουμε είναι που μας κάνει ξεχωριστούς.

Είναι λογικό να νιώσεις ζήλια, φόβο, στεναχώρια, μοναξιά, αναστάτωση, αποδοκιμασία, ντροπή, θυμό κ.α.

Είναι συναισθήματα που ο καθένας μας μπορεί να νιώσει. Είναι αναγκαία συναισθήματα. Χωρίς αυτά δεν θα υπήρχε η χαρά, η ευχαρίστηση, ο ενθουσιασμός, η αγάπη. Τόσα συναισθήματα που μας κάνουν να ‘λάμπουμε’.

Αυτό που είναι καλό να κάνει κανείς ειναι να προσέξει πως θα χειριστεί αυτά τα συναισθήματα, αν μπορέσει και τα διαχειριστεί με ηρεμία και πολυ σκέψη με τον εαυτό του, όλα θα πάνε καλά.

Η συζήτηση με τον εαυτό μας είναι που βοηθάει πολλές φορές να σκεφτούμε πράγματα που πριν δεν μπορούσαμε ούτε να φανταστούμε. Έτσι τα αρνητικά συναισθήματα πρέπει τα βιώνουμε, να ξεσπάμε, να αποδεχόμαστε αυτό που νιώθουμε, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά.

Όταν αποδέχεσαι το ‘αρνητικό’ συναίσθημα που νιώθεις μπορείς να σκεφτείς τους λόγους που νιώθεις έτσι.

Να σκεφτείς τι πρέπει να κάνεις με στόχο να προχωρήσεις στα ‘θετικά’ συναισθήματα.

Είναι αποδεκτό να νιώθουμε κάθε συναίσθημα!

Είναι αποδεκτό μια μέρα να μας κατακλίζουν ‘αρνητικά’ συναισθήματα. Και πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα μας καταλάβει, είτε είναι μόνο ο εαυτός μας, είτε κάποιος που εμπιστευομαστε, και μας στηρίζει, όταν πιστεύουμε ότι όλα έχουν χαθεί. Μιλάμε δίνουμε χρόνο στον εαυτό μας και προχωράμε μπροστά χωρίς να ξεχνάμε όμως και εκείνα τα ‘βαθιά’, ‘αρνητικά’ συναίσθηματα που αισθανθήκαμε πριν προχωρήσουμε. Προχωράμε με στόχο να να αγγίξουμε το συναίσθημα της αγάπης, του έρωτα, της χαράς, της ευτυχίας, της υπερηφάνειας, της ελπίδας και άλλα πολλά.

Κάθε συναίσθημα είναι ξεχωριστό, μοναδικό και απαραίτητο για κάθε άνθρωπο, ανεξαιρέτως ηλικίας, εθνικότητας, φύλου, ερωτικής προτίμησης και χρώματος. Όλοι είμαστε τόσο ίδιοι και ταυτόχρονα τόσο μοναδικοί.

Φιορέλλα

Επικοινωνία με τον συντάκτη