Ισπανία: Δώσε ό,τι έχεις, πάρε ό,τι μπορείς – Ελένη Μπουμπούκα

ispania-boubouka

Ισπανία: Δώσε ό,τι έχεις, πάρε ό,τι μπορείς! – γράφει η Ελένη Μπουμπούκα

Κάθε αρχή και δύσκολη.  Μια χιλιοειπωμένη φράση που μας ακολουθεί σε κάθε μας νέα εμπειρία. Συνήθως την χρησιμοποιούμε για να πείσουμε τον εαυτό μας πως ό,τι και να μας συμβεί είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Εν μέρει ισχύει… 

Όταν δέχτηκα την δουλειά στην Ισπανία σαν υπεύθυνη ενός Mini Club σε ξενοδοχείο 5 αστέρων πήγαινα σε αυτό που κάνω. Σαν Entertainer λοιπόν, κάνοντας την δουλειά που έμαθα και έκανα και ήξερα ότι μου άρεσε και ότι μου ταιριάζει. Μιλώντας την νέα διάλεκτό μου μετά τη Ουρουγουάη Spanglish- English+Spanish ήμουνα πανέτοιμη για την νέα μου εμπειρία. 

Πόσες φορές πιάσατε τον εαυτό σας να νιώθετε ότι πάτε προς τη σωστή κατεύθυνση;

Όσο και να γκρινιάζουμε σίγουρα το έχουμε νιώσει όλοι. Ωστόσο στην πλειονότητα αυτών των στιγμών κάτι βρίσκουμε που τελικά δεν δούλεψε ή που  πήγε στραβά και αλλάξανε τα πλάνα μας, και τελικά καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε ότι ‘μήπως δεν είναι αυτό για εμένα;’..

Συνήθως τα πλάνα αλλάζουν.

Συνήθως λόγω των συνθηκών τα πλάνα αλλάζουν.

Σίγουρα όμως δεν αλλάζουμε εμείς την πρώτη βδομάδα ή τον πρώτο μήνα. Όταν μας αρέσει κάτι  και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε είναι και καλό να το υποστηρίξουμε. Στη δικιά μου την περίπτωση μέχρι τέλος γιατί είμαι και ξεροκέφαλη. Ωστόσο κανείς και τίποτα δεν μπορεί να εκτεθεί σε κάτι που δεν τον εκφράζει καθόλου. Όλα έχουν ένα όριο.

Η εμπειρία μου στην Ισπανία ξεκίνησε ομαλά…

Όμως κατά την διάρκεια δυσκόλεψε πολύ, τόσο πολύ που πίστευα ότι κάποιος ή κάτι θέλει να μου δείξει ότι ίσως τον κλίμα εκεί δεν με σηκώνει, είτε είχε να κάνει με την δουλειά είτε με την κοινωνική ζωή. Σκαμπανεβάσματα πολλά, αλλά αυτό που κατάλαβα ήταν ότι έπρεπε να θυμηθώ τον πρωταρχικό λόγο που πήγα.

Εκ φύσεως δίνουμε βαρύτητα στις δυσκολίες και βρίσκουμε τον εαυτό μας να μην δίνουμε βάση σε αυτό που μας γεμίζει.

Δεν υποστηρίζω να μην τις αντιμετωπίσουμε φυσικά ή να μην ζήσουμε όλα τα συναισθήματα που μας προξενούν αλλά να μην ξεχνάμε τον πρώτο μας λόγο. Το ΓΙΑΤΙ βρεθήκαμε εκεί εξαρχής.

Οι λόγοι που κάνουμε πράγματα πηγάζουν από τις εμπειρίες μας, από τους στόχους που έχουμε θέσει και τελικά από το ένστικτό μας. Όσο δύσκολη και αν σας φαίνεται μια νέα εμπειρία, όσα εμπόδια και αν σας εμφανίζονται, αν αυτή η εμπειρία σας μαγνητίζει κόψτε την και ράψτε την στα μέτρα σας. Κάνετέ την δική σας. Αφήστε το στίγμα σας, γεμίστε τους νέους συναδέλφους, νέους συγκατοίκους, νέα πόλη ή νέα χώρα με την ενέργειά σας και θα δείτε ότι ακόμα και αν ο λόγος που μπήκατε σε αυτή τη θέση έχει αλλάξει μαζί του θα αλλάξει και η εμπειρία σας.

Η Ισπανία ήταν και είναι για εμένα μια ονειρεμένη χώρα, και κάτι που μου ταιριάζει, και αν μου δοθεί η ευκαιρία θα ξαναγυρνούσα. Γιατί ξέρω ότι αυτό που ήθελα να πάρω από την Ισπανία το πήρα και ο,τι είχα να δώσω, το έδωσα. Αφήστε τον εαυτό σας να τσαλακωθεί, να νιώσει κάθε όμορφο και άσχημο συναίσθημα, αν θυμάστε ποιοι είστε εσείς στο τέλος της ημέρας θα βρίσκετε λύση σε κάθε πρόβλημα.

Επικοινωνία με τον συντάκτη