Παραμύθι για μικρούς και μεγάλους – Φιορέλλα

paramithi-fiorella

Παραμύθι για μικρούς και μεγάλους – γράφει η Φιορέλλα – Νηπιαγωγός.

Ένα μαγικό παραμύθι μόνο για εσάς και τα παιδιά σας

Καλή Χρονιά σε όλους! 

Οι μέρες της καραντίνας περνάνε, η δύσκολη κατάσταση και ο χρόνος στο σπίτι είναι πολύς! Τώρα τα Χριστούγεννα ήταν πολύ διαφορετικά υπάρχει ελεύθερος χρόνος, όλα είναι πρωτόγνωρα. Είτε είμαστε μόνοι στο σπίτι είτε με τα παιδιά ας χρησιμοποιήσουμε την δημιουργικότητα και την φαντασία μας. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να φαντάζονται, τα χαροποιεί ιδιαίτερα να δημιουργούν δικές τους μαγικές ιστορίες.

Το ίδιο έχουν ανάγκη και οι ενήλικες, παρόλο που το ξεχνάμε πολύ συχνά.

Και οι ενήλικες είμαστε παιδιά μέσα μας. Πραγματικά είναι εκπληκτικό το πόσο εύκολα μπορούν να πλέξουν μια ιστορία, είναι κάτι που μπορούμε και εμείς αρκεί να αφήσουμε ελεύθερη την φαντασία μας χωρίς τους περιορισμούς της κοινωνίας μας.

Ίσως για εμάς τους ενήλικες, είναι  δυσκολότερο να δημιουργήσουμε μια τόσο εκπληκτική, γεμάτη φαντασία, ιστορία. Όμως αν προσπαθήσουμε τα καταφέρνουμε!!!

Με την συγγραφή ιστοριών τα άτομα αναπτύσσουν την φαντασία, την δημιουργικότητα, την συνεργασία, την λεπτή κινητικότητα και ακόμα  για τα παιδιά μαθαίνουν ανάγνωση και γραφή (ακόμα και ορθογραφία). Μια ενδιαφέρουσα δραστηριότητα τόσο για εμάς τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά είναι η δημιουργία ενός παραμυθιού ή ιστορίας. 

Γίνε συγγραφέας εσύ ή αν έχεις παιδιά μαζί τους.

Δημιουργήστε μια ιστορία μαζί με αυτούς που αγαπάς. Μαζί με τα παιδιά ή άλλα άτομα η φαντασία σας μπορεί να αγγίξει την μαγεία. Η δημιουργία φανταστικών ηρώων είναι σημαντική. Ξεκινήστε να λέτε μαζί την αρχή της ιστορίας με τους δικούς ήρωες και ύστερα να συνεχίσετε μαζί την αφήγηση της μαγικής σας ιστορίας. Όσο προχωράει η ιστορία είναι καλό να θέτουμε ερωτήσεις για την ιστορία μας, ώστε να καλύψουμε κάθε κενό που μπορεί να υπάρξει και έτσι να συνεχίσει η ιστορία.

Για μεγαλύτερη δημιουργικότητα στο τέλος της ιστορίας η ζωγραφική από στιγμές της  της ιστορίας σας, θα είναι απολαυστική όπως ακριβώς αναπαρίσταται και στα βιβλία.

Μπορούμε να ζωγραφίσουμε και εμείς οι ενήλικες. Η ζωγραφική είναι αρκετά αναζωογονητική για όλους, επιτρέπει να αφήσουμε την φαντασία μας ελεύθερη, χαλαρώνει και είναι και αγχωλυτική. Για ένα έτοιμο και ολοκληρωμένο παραμύθι, μαζί με παιδί κολλήστε την αγαπημένη σας ζωγραφιά σε ένα χαρτόνι, έτσι θα δημιουργήσετε το εξώφυλλο,  ένα ίδιο χαρτόνι τοποθετήστε το στο τέλος του παραμυθιού σας ως οπισθόφυλλο.

Με έναν διακορευτή κάντε δύο τρύπες σε όλες τις σελίδες του παραμυθιού και περάστε στις τρύπες μια κορδέλα της επιλογής σας. Τέλος δέστε την με έναν ωραίο φιόγκο. Το παραμύθι σας είναι έτοιμο και μαγικό! Μπορείτε να το διαβάζετε με το παιδί και θα είναι το πιο ξεχωριστό παραμύθι, μόνο δικό σας ή η πιο ξεχωριστή και μοναδική ιστορία.

Εάν υπάρχει δυσκολία ας μην ξεχνάμε ότι οι ιστορίες έχουν αρχή, μέση και τέλος. Κάθε πρόταση πρέπει να απαντάει σε 5 ερωτήματα (ποιος, που, πως, πότε, γιατί).

Επικοινωνία με τον συντάκτη