TherapyTheta – Καρολίνα Παππού

thetahealing

TherapyTheta: τι είναι και πως βοηθά; – γράφει η Καρολίνα Παππού – Κοινωνική Ψυχολόγος – Master Theta Healer

“To ThetaHealing® είναι μία διαδικασία διαλογισμού που επιφέρει σωματική, ψυχολογική και πνευματική θεραπεία, χρησιμοποιώντας την εστιασμένη προσευχή μέσω του Δημιουργού”, Vianna Stibal, Creator of Theta Healing.

«Μέχρι ο άνθρωπος να κάνει το υποσυνείδητο συνειδητό, αυτό θα τον ορίζει και αυτός θα το αποκαλεί μοίρα», Carl Jung.

Πρόκειται για μια διαλογιστική τεχνική προσωπικής εξέλιξης, η οποία είναι δυναμική, πολύπλευρη και ολιστική. Η συγκεκριμένη πνευματική φιλοσοφία δεν αναφέρεται και ούτε εστιάζει σε μία θρησκεία, αλλά τις αποδέχεται όλες, με απώτερο σκοπό ο κάθε άνθρωπος που την εφαρμόζει να έρθει πιο κοντά στο Δημιουργό. 

Το ThetaHealing® έχει ως σήμα κατατεθέν του τα εγκεφαλικά κύματα Theta.

Αποτελεί μια μέθοδο εξάσκησης νου, σώματος και πνεύματος η οποία οδηγεί στην εξισορρόπηση της ανθρώπινης ύπαρξης. Σας επιτρέπει να ‘καθαρίσετε’ περιοριστικές πεποιθήσεις, που συχνά εγκλωβίζουν την ενέργεια σας και εμποδίζουν την εξέλιξή σας, σας δίνει την ευκαιρία να πορεύεστε στη ζωή με θετικές σκέψεις, ενώ ταυτόχρονα σας εμπλουτίζει με αρετές σε όλα όσα κάνετε. Δημιουργήθηκε από τη Vianna Stibal το 1995. Η ίδια, μητέρα τριών παιδιών διαγνώστηκε με καρκίνο. Ύστερα από τον αποτυχημένο αγώνα να θεραπευτεί, βασιζόμενη στην  εναλλακτική και συμβατική ιατρική, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στον εαυτό της την τεχνική που εφάρμοζε στη δουλειά της ως φυσικοπαθητικός, κάνοντας διαισθητικές αναγνώσεις. Η καθολική ίαση της ώθησε την ίδια να ξεκινήσει να χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική σε συνεδρίες με πελάτες της. Τα θεραπευτικά αποτελέσματα ήταν αξιοθαύμαστα κι έτσι από τότε η Stibal έχει αφιερωθεί στη διάδοση του ThetaHealing® σε όλο τον κόσμο, εκπαιδεύοντας δασκάλους και θεραπευτές για τη διάδοση του. 

Πώς λειτουργεί;  

Οι ασκούμενοι και οι εκπαιδευτές της πνευματικής αυτής φιλοσοφίας βρίσκονται πλέον σε όλο τον κόσμο. Η συγκεκριμένη τεχνική λειτουργεί ως ‘συσκευή’ διασύνδεσης της ανθρώπινης ύπαρξης με το Δημιουργό. Βασίζεται στην  εκπαίδευση χαρτογράφησης της διαλογιστικής διαδρομής, με αφετηρία τα ενεργειακά Τσάκρας και τελικό προορισμό την επικοινωνία με το Δημιουργό. Ουσιαστικά, διδάσκει στους συμμετέχοντες πώς να  αναπτύξουν την έμφυτη διαίσθησή τους και τις διορατικές τους ικανότητες, αλλάζοντας τον κύκλο κυμάτων του εγκεφάλου τους στα κύματα Theta, ώστε να διερευνήσουν πώς η συναισθηματική ενέργεια επηρεάζει την ψυχοσωματική υγεία.

Η τεχνική ThetaHealing® πήρε το όνομα της από το ελληνικό γράμμα θήτα.

Αναφέρεται στα θήτα κύματα του εγκεφάλου που έχουν συχνότητα 4-7 κύκλους ανά δευτερόλεπτο, όπου επιτυγχάνεται βαθιά χαλάρωση. Ο θεραπευτής μπαίνει συνειδητά στη συχνότητα θήτα 4-7 Hz, και πάνω σε αυτόν το συντονισμό δουλεύει και αντικαθιστά αρνητικές πεποιθήσεις οι οποίες βρίσκονται βαθειά ριζωμένες στον υποσυνείδητο νου. Οι πεποιθήσεις αυτές αποτελούν πολύπλοκα μοτίβα σκέψεων. Όταν αυτές έρθουν σε αντίθεση με τις συνειδητές επιθυμίες, αξίες, αρετές, προθέσεις ή στόχους, τότε απλά ακολουθούμε την πορεία που μας καθορίζει το υποσυνείδητο και αυτό καταλήγει να είναι βασανιστικό, καθώς πολλές φορές οδηγεί σε ασθένειες ψυχοσωματικού τύπου, φοβίες, κατάθλιψη, κατάχρηση ουσιών, αλλεργίες, κρίσεις πανικού, ψυχικές διαταραχές, άγχος, κρίσεις πανικού κλπ.

Πλέον, η επιστήμη έχει αποδείξει πώς όταν ο εγκέφαλος βρίσκεται σε κατάσταση «Θήτα» δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να υλοποιήσουμε όλα όσα επιθυμούμε, αφού πρώτα μας έχει βοηθήσει να ξεκλειδώσουμε πολύτιμη γνώση και κατανόηση για όλα όσα έχουν συμβεί στη μέχρι σήμερα ζωή μας! 

Συνεδρίες – Διαδικασία 

Το ThetaHealing® μπορεί να θεραπεύσει θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις, φόβους, ενοχές, εθισμούς σε ουσίες ή φαγητό, θέματα οικονομικά, μπλοκαρίσματα της ζωής και άλλα.

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα. Στη διάρκεια αυτής ο θεραπευόμενος κάθεται ακριβώς απέναντι από το θεραπευτή. Εκείνος καθοδηγεί το θεραπευόμενο ακούγοντας τον, ενώ ταυτόχρονα μέσα από διερευνητικές ερωτήσεις τον βοηθάει να διεισδύσει στο υποσυνείδητό του. Η τεχνική Theta Healing βασίζεται στη θεωρία ότι οι πεποιθήσεις στο συνειδητό και ασυνείδητο νου ενός ατόμου επηρεάζουν άμεσα τη συμπεριφορά και τη συναισθηματική του ευημερία, η οποία μπορεί να επιδράσει δραματικά στη σωματική του υγεία. Η τεχνική Theta Healing διδάσκεται πάντα να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τη συμβατική ιατρική. 

Η τεχνική αυτή ‘ρίχνει φως’ σε βαθιά μπλοκαρίσματα του ατόμου με ταχύ και ξεκάθαρο τρόπο. Εντοπίζει τη ρίζα των περιοριστικών του πεποιθήσεων και επιδρά αποτελεσματικά, χάρη στα θεραπευτικά εργαλεία που προσφέρει. 

Ουσιαστικά, με τη χρήση του ThetaHealing® μας δίνεται η δυνατότητα να εντοπίσουμε όλες τις θεμελιακές πεποιθήσεις, τις τραυματικές μνήμες, τις οδυνηρές εσωτερικές συγκρούσεις και τα συναισθήματα που βρίσκονται στον υποσυνείδητο νου και μας εμποδίζουν να βιώσουμε τη χαρά, την αφθονία και την πληρότητα ως υπάρξεις. Μέσα από ένα εύρος τεχνικών που μας προσφέρει μπορούμε να αναπρογραμματίσουμε τον υποσυνείδητο νου. Στόχος είναι να απαλλαγούμε από τις περιοριστικές μας πεποιθήσεις και τα συναισθήματα, εξαιτίας των οποίων δυσκολευόμαστε ή αδυνατούμε να βιώσουμε τη γαλήνη, την ευτυχία, την ευεξία, την πληρότητα, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την ψυχοσωματική υγεία.

Το ThetaHealing® επιτυγχάνει τον αναπρογραμματισμό του νου με νέες θετικές σκέψεις, πεποιθήσεις και συναισθήματα.

Ταυτόχρονα διδάσκει το θεραπευόμενο πώς να δημιουργεί όλα όσα επιθυμεί, σε άμεσο συντονισμό με την Ανώτατη Συνείδηση του. Αυτό συντελεί στην απελευθέρωση του ατόμου από οτιδήποτε τον βαραίνει ή τον μπλοκάρει και δεν το εξυπηρετεί πλέον στη ζωή του.

Η επιτυχία της τεχνικής έγκειται στο γεγονός ότι αποκτούμε πλήρη συνείδηση των αρνητικών μας πεποιθήσεων και συναισθημάτων και με τις τεχνικές που μας παρέχει μπορούμε να αντικαταστήσουμε αρνητικές πεποιθήσεις ή συναισθήματα με θετικά συναισθήματα και θετικές δηλώσεις.

Εκτός από τα διά ζώσης ραντεβού, πραγματοποιούνται και τηλεφωνικές ή διαδικτυακές συνεδρίες. 

Φιλοσοφία 

Η φιλοσοφία του ThetaHealing®είναι αυτό που η Αμερικανίδα Φυσικοπαθητικός Vianna Stibal αποκαλεί “τα επτά επίπεδα της ύπαρξης”. Σύμφωνα με αυτήν, αυτά τα επίπεδα ύπαρξης χτίζουν ένα πλαίσιο για να δείξουν τη σπουδαιότητα του «Δημιουργού όλων όσων υπάρχουν» (του οποίου το ανώτερο επίπεδο περιγράφεται επίσης ως «Τόπος Τέλειας Αγάπης»). Επιπλέον, οι ασκούμενοι και οι εκπαιδευτές της τεχνικής είναι ανοιχτοί σε όλους, ανεξάρτητα από την καταγωγή ή τη θρησκεία του ατόμου. Η Stibal δηλώνει ότι “διευκόλυνε τη δική της άμεση θεραπεία από τον καρκίνο”.

Είναι το ThetaHealing®η σωστή επιλογή για εσάς;

Μαθαίνοντας περισσότερα για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει αυτή η τεχνική, μπορείτε εύκολα να προσδιορίσετε αν αυτή είναι η σωστή επιλογή για εσάς ή όχι. Ας ρίξουμε μια ματιά:

 • Αποκαλύπτει το δημιουργικό σας δυναμικό.
 • Βάζει τέλος στους φόβους και τις φοβίες.
 • Σας απελευθερώνει από εθισμούς και βλαβερές συνήθειες.
 • Κάνει την πνευματική σύνδεσή σας με το Δημιουργό ουσιαστική και βαθύτερη.
 • Σας βοηθάει στην επίτευξη της προσωπικής σας ελευθερίας.
 • Σας βοηθάει να είστε πιο υγιείς και να αισθάνεστε ισορροπημένοι.
 • Θεραπεύει σωματικές ασθένειες.
 • Αντιμετωπίζει συναισθηματικά προβλήματα και τραύματα.
 • Βοηθάει να αποκτήσετε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυταξία, μέσα από την Αγάπη για τον Εαυτό.
 • Εκδηλώνει τα όνειρα και τους στόχους σας.
 • Σας διδάσκει πώς να αναπτύξετε αρμονικές σχέσεις.
 • Σας δείχνει πώς να βρείτε το συμβατό σύντροφό σας.
 • Ξεκλειδώνει το δημιουργικό δυναμικό σας.
 • Αποκαλύπτει την ιδανική, για εσάς, καριέρα.
 • Δημιουργεί αφθονία και πλούτο.

Χωρίς αμφιβολία, εάν χρειάζεστε ή θέλετε να εισάγετε αλλαγές στη ζωή σας, το ThetaHealing®μπορεί να είναι επωφελές για εσάς. Μπορεί επίσης να λάβετε βοήθεια με τρόπους που δεν σκεφτήκατε ποτέ. Αυτό που είναι υπέροχο σ΄ αυτήν την τεχνική είναι ότι σας δίνει τη δύναμη να διαμορφώσετε και να ζήσετε τη ζωή σας με τον τρόπο που εσείς επιθυμείτε!

Επικοινωνία με τον συντάκτη