Ποιος είσαι εσύ; - γράφει η Δέσποινα Ζαντή, Ψυχολόγος Είσαι καλά; Τι κάνεις με σένα; Σου αρέσει αυτό που ζεις, αυτό που κάνεις; Ο περίγυρος σου σε εκφράζει; Τι δεν σου αρέσει;…
Βοήθεια - γράφει η Άννα Μαργαρά, Ψυχολόγος. Πόσο συχνά ζητάς βοήθεια; Πως νιώθεις όταν ζητάς βοήθεια; Πως είναι να είναι κανείς αβοήθητος και να βρίσκει την δύναμη να απευθυνθεί κάπου; …
(Πως) Μπορώ να σε εμπιστευτώ; – γράφει η Ψυχολόγος Μαρία Καραβαγγέλη Στους περισσότερους από εμάς έχει τύχει να βρεθούν άνθρωποι κατά την διάρκεια αυτής της μακράς πορείας που λέγεται Ζωή οι…
Φίλοι που γίνονται οικογένεια – Γράφει η Βανέσσα Χατζηαντωνάκη, Ψυχολόγος. Φίλοι. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς καθρέπτες μας, μέσα από εκείνους βλέπουμε τους εαυτούς μας, μεγαλώνουμε, αλλάζουμε συνειδητά και ασυνείδητα.…
Εγώ, χωρίς τους άλλους: Πώς θα με δω αν δεν υπάρχεις; - γράφει η Ψυχολόγος, Μάρθα Ξανθοπούλου Η διαδικασία της ψυχοθεραπείας αποτελεί την κατεξοχήν συνθήκη στην οποία το άτομο καλείται…
Γιατί «κάνω σαν μωρό» στις σχέσεις μου; - γράφει η Ψυχολόγος-Ψυχοοθεραπεύτρια, Μαρία Τσούτση. Οι δυσκολίες στις ερωτικές σχέσεις είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο συχνά ζητήματα που φέρνουν οι θεραπεύομενοι…
Φιλία είναι...- γράφει η Τορίνα Τσεπελάκη, Ψυχολόγος. Από τότε που θυμόμαστε τον εαυτό μας, όλοι είχαμε φίλους. Φιλαράκια στον παιδικό σταθμό ,στο νηπιαγωγείο και σε όλες τις βαθμίδες ,φάσεις της…
Διαφορετικότητα: Είναι τελικά τόσο διαφορετικός αυτός ο Άλλος; - γράφει η Ψυχολόγος Μαρία Καραβαγγέλη. Όλο το σύμπαν, και η ίδια μας η ζωή αν το σκεφτείς, βασίζεται σε κάποιες θεμελιώδεις…
«Που είναι τα παιδιά;» - Ένα απόγευμα με μία μαμά χωρίς τα παιδιά της. Γράφει η Ψυχολόγος Άννα Μαργαρά. Μαμά – Μπαμπάς: είναι ίσοι; Και αν ναι, είναι αυτό αποδεκτό;…
Η Στατικότητα της Τελειότητας - γράφει η Άννα Βαμβακερού - Ψυχολόγος. «Δεν νιώθω ικανοποίηση με το αποτέλεσμα που πέτυχα», «Όσο καλό και αν είναι δεν είναι και τέλειο», «Το ξέρω…
Το θλιβερό «πρέπει να ‘σαι δυνατός» - γράφει η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια Μάρθα Ξανθοπούλου. Μία από τις πιο αγαπημένες συμβουλές στήριξης και ενθάρρυνσης των ανθρώπων αποτελεί η φράση «πρέπει να ‘σαι δυνατός».…
Η κατάθλιψη ως δώρο. - γράφει η Τορίνα Τσεπελάκη - Ψυχολόγος. Η κατάθλιψη είναι ίσως η πιο πολυσυζητημένη ψυχική διαταραχή, η πιο πολυακουσμένη και πολύμελετημένη. Χιλιάδες άνθρωποι την έχουν γνωρίσει…
Αν κάτι φοβάμαι ακόμα, αυτό είναι το σκοτάδι - γράφει η Κέλλυ Σεφέρου - Ψυχολόγος. Κάποιος μου είπε κάποτε πως είναι οκ να φοβάμαι ακόμα το σκοτάδι. Τον ρώτησα τι…
Λέμε ΝΑΙ στα ΟΧΙ - γράφει η Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, Άννα Μαργαρά. Αν στην παιδική μας ηλικία μας έδιναν λεφτά κάθε φορά που ακούγαμε τη φράση «να είσαι καλό παιδί» τώρα λογικά…
Αργεί η ενηλικίωση… - γράφει η ψυχολόγος Ηλιάνα Παχατουρίδη.Κοινωνικό ελληνικό φαινόμενο είναι πως η ενηλικίωση αργεί. Τι σημαίνει αυτό; Τυπικά ενηλικιωνομαστε στα 18 έτη. Επαγγελματικά και οικονομικά μετά τα 23-24.Και συναισθηματικά; Κάποτε…ορισμένοι ίσως…
Η σημασία της άσκησης στην ψυχική μας υγεία - γράφει η Ψυχολόγος Αθηνά Αρβανίτη. Δεν ενθουσιάζονται όλοι στην ιδέα της γυμναστικής. Για άλλους είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς τους…
Κάτι αναζωογονητικό - Γράφει η Βανέσσα Χατζηαντωνάκη, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες κάτι αναζωογονητικό; Κάτι νέο, αυθόρμητο, διαφορετικό από την πορεία που είχες συνηθίσει και ακολουθούσες μέχρι…
6 Φεβρουαρίου – Διεθνής Ημέρα Μηδενικής Ανοχής στην Κλειτοριδεκτομή - Γράφει η Κέλλυ Σεφέρου, Ψυχολόγος Πριν μερικά χρόνια είχα γράψει ένα κείμενο για την εξάλειψη της βίας και ειδικότερα των…
Που πήγε η αγάπη μας; - Γράφει η Άννα Μαργαρά, Ψυχολόγος Κάποτε ήμασταν νέοι, ερωτευμένοι, λιώναμε ο ένας για τον άλλον...Η αγάπη μας έμοιαζε γιατρικό για κάθε δυσκολία και ο…
Αυτοφροντίδα και αυτοαγάπη. Πού τοποθετείς τον εαυτό σου; - Γράφει η Άννα Βαμβακερού, Ψυχολόγος. Όταν ήμουν αρκετά μικρή στην περίοδο της λεγόμενης προ-εφηβείας, περίπου στα 11-12 έτη, είχα την τύχη…