2020: Μια δύσκολη χρονιά – Φιορέλλα

2020-fiorella

2020- γράφει η Φιορέλλα.

Μια δύσκολη χρονιά το 2020

Έφτασε ο Δεκέμβρης, ένας γιορτινός και γεμάτος αγάπη μήνας, είναι ο μήνας που περιμένουμε μετά το καλοκαίρι, ώστε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα. Ο Δεκέμβριος είναι ο τελευταίος μήνας του χρόνου, και έχει την τιμητική του. Οι δρόμοι γεμίζουν με φωτάκια, χριστουγεννίατικα τραγούδια, στολισμένα δέντρα τα μαγαζιά είναι γεμάτα, όλοι αγοράζουν δώρα, στολίδια και τα κέντρα διασκέδασης δεν προλαβαίνουν να δώσουν χαρά σε όλους. Φέτος ο Δεκέμβρης και τα Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά. 

Και φτάνει εκείνη η ώρα που κάνεις τον απολογισμό της χρονιάς…

Είναι αυτή την στιγμή που σκέφτεσαι πως ξεκίνησε η χρονιά και πως τελείωσε. Αυτή η χρονιά ομολογουμένως ήταν δύσκολη για όλους. Αυτή η χρονιά έφερε νέα δεδομένα στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην παγκόσμια κοινωνία. Η νέα πραγματικότητα μας στέρησε πράγματα που θεωρούσαμε απλά και δεδομένα, υγεία, εργασία, σχέσεις, φιλίες, ελευθερία, ψυχική υγεία και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα θεωρούσαμε δεδομένα, ίσως ήρθε η ώρα να καταλάβουμε ότι όλα αυτά που φαντάζουν απλά δεν είναι. Είναι πολύ σημαντικά, και χωρίς αυτά η  ευτυχία θα ήταν μια άγνωστη λέξη! Ίσως τελικά η χρονιά του 2020 να μην ήταν τόσο χάλια, ίσως να μας έδειξε τι είναι σημαντικό, ίσως να μας έκανε να ξεκαθαρίσουμε ποιοι άνθρωποι θέλουν να είναι στην ζωή μας με κάθε κόστος. Ίσως το 2020 είναι μια δύσκολη αλλά διδακτική χρονιά.

Οι άνθρωποι που παρ’όλη την κατάσταση συνέχισαν να είναι δίπλα μας να μας ακούν, να μας στηρίζουν, να μας βοηθούν είναι εκείνοι οι άνθρωποι που θα είναι δίπλα μας πάντα.

Ίσως αυτή η χρονιά να μας ένωσε περισσότερο με τις οικογένειες μας και να μας έκανε να εκτιμήσουμε πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι στιγμές, αναμνήσεις και συναισθήματα. Ναι καλύτερα να κοιτάμε τα πράγματα πάντα αισιόδοξα, να βρίσκουμε μια αχτίδα φωτός σε καθετί μαύρο, για να μπορούμε να προχωράμε. Σίγουρα μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε, όλοι νιώσαμε συναισθήματα θυμού, λύπης, αγανάκτησης, βαρεμάρας ακόμα και απαισιοδοξίας. Είναι λογικό όμως αν κάθε μέρα κάνουμε ένα όνειρο ή σκεφτόμαστε κάτι θετικό τότε η αχτίδα φωτός θα μεγαλώνει και πάντα θα είναι εκεί να μας φωτίζει. Ας μην ξεχνάμε χάσαμε πολλά πάρα πολλά… Αλλά ίσως κερδίσαμε και κάτι, την γνώση, όλα αυτά που θεωρούμε δεδομένα και απλά δεν είναι. Και επειδή έχουμε ακόμα πολύ δρόμο σε αυτή την δύσκολη κατάσταση ας προσπαθήσουμε να κάνουμε, και να σκεφτόμαστε όμορφα πράγματα.

Περάστε χρόνο με την οικογένεια σας, γεμίστε με στιγμές και αναμνήσεις. Μιλήστε, παίξτε παιχνίδια, μαγειρέψτε φαγητά και γλυκά, βγάλτε φωτογραφίες, δείτε ταινίες μέχρι το πρωί, αποκτήστε νέα χόμπι.

Και το 2020 θα περάσει, και θα μείνουν μόνο αναμνήσεις ας τις κάνουμε όσο πιο όμορφες γίνεται!

Το νέο έτος ας μας βρει με αγάπη, αισιοδοξία, υγεία, τύχη και με αναμνήσεις γεμάτες συναισθήματα! 

Φιορέλλα 

Επικοινωνία με τον συντάκτη