Σεξ, φλερτ και καραντίνα – Νάντια Σπαθοπούλου

sex-flert-karantina-spathopoulou

Σεξ και φλερτ μέσα στην καραντίνα – γράφει η Νάντια Σπαθοπούλου.

Ήρθε πάλι ο καιρός που διαβάζουμε παντού ιδέες για το τι μπορούμε να κάνουμε μέσα στην καραντίνα. Δραστηριότητες που να είναι corona friendly.

Τι γίνεται όμως με το φλερτ και τη σεξουαλική μας δραστηριότητα;

Είναι ένα θέμα που δικαιολογημένα προβληματίζει τους ανθρώπους που είτε δεν βρίσκονται σε σχέση είτε βρίσκονται σε σχέση από απόσταση.

Ποιοι είναι οι πιο ασφαλείς τρόποι να μη χαθεί το κομμάτι του ερωτισμού και της σεξουαλικότητας από τη ζωή μας αυτή την περίοδο;

Εφαρμογές γνωριμιών

Πολλοί έχουν στραφεί σε αυτή την επιλογή λόγω της κατάστασης που επικρατεί και δυσκολεύει τις γνωριμίες από κοντά.

Δεν είναι κακό να δοκιμάσουμε να δούμε εάν μια τέτοια εφαρμογή μας ταιριάζει. Να εξασκήσουμε τις ικανότητες μας στο φλερτ ή σε ό,τι άλλο είμαστε ανοιχτοί.

Βιντεοκλήσεις και sexting

Αυτό ίσως είναι πρόκληση για εκείνους που μέχρι τώρα βασίζονταν περισσότερο στα αγγίγματα και στις σωματικές αισθήσεις.

Η καραντίνα είναι μια αφορμή όμως να εξασκηθούμε στο να χρησιμοποιούμε τις λέξεις και το μυαλό μας στις ερωτικές μας επαφές.

Μπορούμε επίσης να κάνουμε ερωτήσεις ο ένας στον άλλον με σκοπό να διερευνήσουμε τι μας αρέσει, τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, τι και πώς θα θέλαμε να κάνουμε στο μέλλον και γενικά να μοιραστούμε παλιότερες εμπειρίες μας.

Μέσα από το μοίρασμα, θα έρθουν πιο κοντά – όχι σωματικά, αλλά σίγουρα συναισθηματικά. Είναι λοιπόν, ένας τρόπος να επικοινωνήσουν πιο βαθιά κομμάτια μας και να γνωρίσουμε αντίστοιχα τον άλλον. Αυτό είναι μυστικό super συστατικό για μία υγιή και πλούσια σεξουαλική ζωή!

Αυτοϊκανοποίηση

Ο αυνανισμός είναι κάτι πολύ υγιές εντός και εκτός καραντίνας.

Μας επιτρέπει να προσφέρουμε εμείς οι ίδιοι απόλαυση στον εαυτό μας έχοντας τον έλεγχο στα χέρια μας.

Ενισχύει επίσης την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση μας στον σεξουαλικό τομέα και μας βοηθάει να εξερευνήσουμε και να καταλάβουμε τι μας αρέσει περισσότερο και τι λιγότερο. Είναι η ευκαιρία αλλά και το μέσο να μάθουμε τον εαυτό μας, το σώμα μας και τις σεξουαλικές μας μοναδικές εκφράσεις.

Εκτός του αυνανισμού, η οποιαδήποτε ερωτική αίσθηση μας δίνει το σώμα μας έχει σημασία. Η αίσθηση της αφής από τα ρούχα μας, η λήψη ερωτικών φωτογραφιών, οι φαντασιώσεις που δημιουργούνται διαβάζοντας ερωτικά κείμενα.

Μπορεί ακόμα να μας ανακουφίσει από το συναίσθημα της μοναξιάς που ίσως μας έχει προκαλέσει η καραντίνα και αποτελεί έναν τρόπο να ενισχύσουμε την πεποίθηση ότι αξίζουμε αγάπη και φροντίδα.

Το σεξ με τον εαυτό μας, μετράει και αυτό για σεξ!

Ερωτικά βοηθήματα

Είτε τις φορές που είμαστε μόνοι μας είτε όταν χρησιμοποιούμε βιντεοκλήση, τα ερωτικά βοηθήματα μπορούν να προσθέσουν μια πιο παιχνιδιάρικη πλευρά στην εμπειρία μας.

Από την αγορά μέχρι και την χρήση τους, μπορείς να μάθεις πράγματα τόσο για το σεξ όσο και για το σώμα σου.

Φαντασιώσεις

Η δύναμη της φαντασίας και του μυαλού είναι τρομερά μεγάλη.

Μπορεί να μας προσφέρει εύκολα διέξοδο σε κάθε είδους εμπειρία.

Για παράδειγμα, το περιεχόμενο αυτών των φαντασιώσεων αν είμαστε μόνοι, μπορεί να είναι:

Παλιοί μας έρωτες ή πρώην σύντροφοι

Φανταστικοί χαρακτήρες (από βιβλίο, ταινία, κλπ)

Οι φαντασιώσεις δεν ωφελούν μόνο τους single αλλά και τα ζευγάρια που βρίσκονται σε απόσταση.

Μπορούμε λοιπόν πάλι κάνοντας ερωτήσεις ανοιχτού τύπου ο ένας στον άλλον, να δημιουργήσουμε μαζί μια κοινή φαντασίωση την οποία θα πραγματοποιήσουμε στο μέλλον όταν θα έχουμε τη δυνατότητα να βρεθούμε ξανά από κοντά.

Σε κάθε περίπτωση, η φαντασίωση είναι εκεί, είτε το παρατηρείς είτε όχι. Ας δώσουμε σημασία σε λεπτόμερειες όπως, τον χώρο, τα ρούχα, τα αντικείμενα, τις κινήσεις, κλπ. Η φαντασία μας δίνει σεξουαλικές διαστάσεις σε καταστάσεις και πρόσωπα με κάθε ευκαιρία. Μπορούμε λοιπόν, να αρχίσουμε να παρατηρούμε πιο συνειδητά τι τρέχει στο μυαλό μας.

Όπου υπάρχει περιορισμός και στέρηση, δημιουργείται χώρος για προσαρμογή και ανακάλυψη! Αφού ξεπεραστεί η πρώτη φάση κακής διάθεσης και απόγνωσης, θα βοηθήσει να διαβάσεις ξανά αυτό το άρθρο και να το εμπλουτίσεις με τις δικές σου ιδέες.

Η σεξουαλική έκφραση δεν έχει όρια παρά μόνο αυτά που μας επιβάλλουμε εμείς!

Επικοινωνία με τον συντάκτη