Ρομαντισμός – Φιορέλλα

romantismos-fiorella

Ο ρομαντισμός σήμερα.  Γράφει η Φιορέλλα.

Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και ταυτόχρονα μοναδικός, αυτό πρέπει να το θυμόμαστε πάντα. Ο ρομαντισμός στις μέρες μας αναφέρεται συχνά με χλευασμό. Όμως μήπως όλοι μέσα μας κρύβουμε ρομαντισμό; Μήπως όλοι τον έχουμε ανάγκη ορισμένες στιγμές στην ζωή μας; Ρομαντισμός μπορεί να υπάρξει παντού, σε οποιοδήποτε μέρος, για οποιαδήποτε λόγο. Ο καθένας μας τον εκφράζει με τον δικό του τρόπο. Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ και άλλοι με χιούμορ. Όταν αγαπάς, όταν ερωτεύεσαι πραγματικά δεν διστάζεις να σκεφτείς με ρομαντισμό, ίσως διστάζεις να το δείξεις στην αρχή αλλά όχι να το σκεφτείς και να το νιώσεις. Άλλωστε ο έρωτας αποτελεί μια ρομαντική συγκυρία που σπάνια κανείς γλυτώνει.

Ο έρωτας ζαλίζει.

Ο έρωτας είναι πλημμύρα συναισθημάτων. Αυτά τα συναισθήματα δεν εκφράζονται πάντα με λόγια αλλά κυρίως φωνάζουν μέσα από τα μάτια μας, το σώμα μας και τις κινήσεις μας.

Όσα δεν τολμά να πει το στόμα τα λέει το κορμί, ίσως το κορμί είναι αυτό που εκφράζει πάντα τον ρομαντισμό.

Οι κινήσεις του κορμιού μας αποδεικνύουν πάντα το πως αισθάνεσαι για κάποιον. Όταν θα γύρεις το κεφάλι σου στο ώμο του, όταν θα κρατιέστε χέρι χέρι, όταν σε ανύποπτη στιγμή θα αγκαλιάσεις αυτόν τον άνθρωπο ακόμα και όταν θα σκύψεις για να τον παρηγορήσεις. Είναι ο άλλος άνθρωπος που θα σε κάνει να εκφράσεις τον ρομαντισμό.

Όλοι είμαστε ρομαντικοί με το δικό μας ξεχωριστό τρόπο και όλοι μας πρέπει να δεχόμαστε το τρόπο που επιθυμεί ο καθένας να εκφράσει αυτά που νιώθει, τον ρομαντισμό.

Ο έρωτας, η αγάπη ακόμα και η φιλία, έχει ρομαντισμό. Για να  είσαι φίλος με κάποιον, σημαίνει ότι έχεις φτάσει να νιώθεις πράγματα γι’αυτό το άτομο. Τι πιο ρομαντικό από την φιλία; τι πιο ρομαντικό από το πραγματικό συναίσθημα…;

Σήμερα ο ρομαντισμός είναι μια χαμένη πόλη, ας την βρούμε μέσα μας και να μην την αφήνουμε κρυμμένη μέσα μας. Υπάρχει και ας την κρατάμε δυνατή μέσα από τις πράξεις μας.

Επικοινωνία με τον συντάκτη